vrijdag 10 juni 2011

wilde voorjaarsgroentensoep

Heerlijke tijd, het voorjaar.. alles is nu op zijn groenst en het lekkerst.
Het eerste wat ik deed toen we aankwamen was planten verzamelen in de tuin voor een voorjaarssoepje.
Op de plank: basilicum en marjolein uit de kruidentuin, verder jonge brandneteltoppen, brave Hendrik, duizendblad, hopscheuten, citoenmelisse, smalle weegbree en Hondsdraf. De hop, netel en de brave Hendrik hakte ik in grote stukken en de rest heel fijn. Hop netel en Hendrik met knoflook en ui kort smoren in een soeppan, anderhalve liter bouillion toevoegen, (of water en kruidenbouillionblokjes) het geheel aan de kook brengen en de rest van de kruiden toevoegen. Eventjes zachtjes laten koken en afmaken met peper en evt zout. Ik heb er nog een paar geklutste eieren doorheen geroerd wat het geheel niet al te smakelijk om te zien maakte maar het was wel erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten