woensdag 7 november 2012

recept reuzenbovist en parasolzwam

Hier het recept voor dat heerlijke bordje op de foto hieronder.

Neem een flinke plak van een verse reuzenbovist en snijd deze in kleinere stukken, plm 4x8 cm
snijd de hoeden van enkele parasols in 2 stukken.

Maak een papje van een paar eetlepels bloem, 1 ei en wat melk. Zorg dat het niet te dik wordt zodat je de paddenstoelen erdoorheen kan halen.  Haal ze hierna door wat paneermeel. Bak de stukken bruin op een middellaag vuurtje.

Ondertussen:  lekker veel tenen knoflook versnipperen, dit in een kommetje doen, hierbij wat takjes gesnipperde peterselie, een klein plensje olijfolie en enkele druppels citroensap.

opdienen:  leg de paddenstoelenschnitzels op een plat bord, strooi er de knoflook/peterseliemix overheen en garneer met een paar plakjes citroen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten