woensdag 7 november 2012

oogst reuzenbovist

Let bij het oogsten van de reuzenbovist er goed op dat hij van binnen helemaal wit is!

Het handigst is het om de paddenstoel te plukken, op te tillen en er dan met de vlakke hand een paar klappen op te geven, je moet dan een dof geluid horen, geen hol geluid.  Doe dit een paar keer en snijdt dan de bovist in 2-en, je kan dan controleren of hij echt vers (wit) is.

Op een gegeven moment weet je precies welk geluid er hoort bij een eetbare bovist!

Als bij het snijden er in het midden of ergens anders een geel/groene verkleuring zichtbaar is doe dan de bovist weg, hij is dan al bezig met vergaan en dit gaat snel en is niet lekker!

Na het oogten kan je hem nog enkele dagen in de koelkast bewaren, maar let op, erbuiten gaat hij snel geel worden en heb je er niets meer aan! Dus snel stukken verwerken, andere stukken drogen en verpakken voor later gebruik en de rest een paar dagen in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten