zaterdag 17 maart 2012

Eerste groene oogst dit jaar!

Vandaag naar het Twiske gegaan met de honden en thuisgekomen met een hele zak vol jonge brandnetels, een zak vol veldkers en wat madeliefjes, maarts viooltjes en klein hoefblad voor de sla. De Laatste is niet aan te raden om regelmatig te eten ivm aanwezig kankerverwekkende stoffen maar het maakt de eerst wilde lentesla wel erg vrolijk.

Van de brandnetels en de veldkers heb ik een soep gemaakt:

2/3 brandneteltoppen
1/3 veldkers, goed gewassen
een paar aardappels
ui
knoflook
bouillion (blokje)

Eerst fruit je de ui aan, daarna de knoflook erbij. De aardappels geschild in kleine blokjes ook even meebakken en als laatst de groente al omscheppend toevoegen.

Meteen hierna de pan voor ongeveer de helft vullen met bouillion en met de deksel op de pan heel zacht koken tot de aardappel gaar is.
Met een staafmixer alles pureren tot een mooie donkergroene smurrie en op smaak maken met peper en zout.

Bij het opdienen een lekkere klodder room op je bord toevoegen, heerlijk!  De smaak is net iets pittiger dan alleen met brandnetels.. dat kan af en toe een tikje wee overkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten